ZAPRASZAM DO ROZWINIĘCIA !
Na początek krótka notka dotycząca moich .
Posty o Blogu Kulinarnym Angie będą pojawiać się w środy i piątki,natomiast posty o faktach o aktorach będzie się pojawiać w weekend.Oprócz tego jeżeli znajdę coś naprawdę ciekawego poinformuje Was tutaj .
=======================================================================
Zacznijmy tak jak zawsze od linku do filmu .
Potrzebujesz:
- Jajka na twardo
-Sok z buraków
-1 Łyżeczka octu jabłkowego
-słodka papryka
-cukier trzcinowy (ja uważam,że może być zwykły )
-majonez na bazie jogurtu naturalnego (wystarczy dodać do zwykłego majonezu jogurt naturalny )
-musztarda
Dodatkowo :
-Gumki recepturki (najlepiej wyparzyć je przed użyciem,czyli włożyć do pojemnika które wytrzymuje wysokie temperatury i zalać wrzątkiem )
-Dwa kartoniki (Dodam zdjęcie żebyście widzieli jakie mniej więcej mają być )
-dwa ołówki zawinięte w folię spożywczą
Ugotowane wcześniej jajka obieramy ze skorupki. Następnie zaginamy kartonik i zawiązujemy go na końcach gumka recepturką dwa,albo trzy razy.
Potem wąską stroną wkładamy jajko do kartonika i wkładamy ołówek następnie znowu zawiązujemy na końcach. Powinno wyjść coś takiego :
Następnie nasze jajka lądują na jedna godzinę i trzydzieści minut do lodówki .
Po tym czasie nasze jajka powinny nabrać kształt serca tak jak jest to u Angie
Następnym krokiem jest doprawienie soku z buraków.Wystarczy że do soku dodamy trochę cukru i łyżeczkę octu jabłkowego . Następnie nasze serduszkowe-jajka zanurzamy w doprawionym soku .
Serca muszą się moczyć około 2 godziny .
Po takim czasie jajka powinny nabrać koloru różowego inaczej fuksji
Potem kroimy nasze jajka na równe połówki i wydłubujemy z nich żółtka do miski.
Do żółtek dodajemy szczyptę słodkiej papryki,trochę majonezu i odrobinę musztardy
To właśnie jest warsz do jajek.
Miejsca po żółtkach wypełniamy naszym nadzieniem
SMACZNEGO ! ♥
A i Pamiętajcie że jeżeli komentujecie to bardziej mnie motywujecie ( Rymło się :D ) do pracy na blogu :*
Zaglądniecie na email ? ;)
OdpowiedzUsuńZ góry dziękuje.
pieknie wyglada
OdpowiedzUsuńTo jest świetny przepis...
OdpowiedzUsuń