środa, 21 stycznia 2015

Blog Kulinarny Angie [Babeczki nadziewane guacamole i krewetkami ]

Witam i od razu przepraszam za nieobecność Was czytelników jak i Vilu4ever .
W tym poście zajrzymy do kuchni cioci Angie i spróbujemy przyrządzić pyszne babeczki .
ZAPRASZAM  DO ROZWINIĘCIA !
Link do odcinka


Potrzebujesz ;
*Dojrzałe Awokado 
*Pomidor 
*Limonka lub cytryna 
*Cebula dymka (To jest ta cebulka co jest na końcu szczypiorku ;) ) 
*Kminek 
*Pieprz 
*Oliva 
*Sól 
*Ciasto francuskie 
*Kilka krewetek (Angie w swoim przepisie ma krewetki z których trzeba zdjąć pancerzyk i w ogóle trzeba je "obrobić" dlatego ja polecam kupić krewetki obrobione.Jeżeli macie krewetki takie jak Angie polecam obejrzeć filmik -link jest na górze ;) A i jeżeli nie lubicie krewetek to ich n ie róbcie nie kupujcie i w ogóle :* ) 

Dodatkowo : 
*Foremki do pieczenia 

Sposób przygotowania : 
1.Nastawić piekarnik na temperaturę 190 stopni 
2.Nastawić osoloną wodę do zagotowania krewetek 
3.Do foremek wkładamy surowe ciasto francuskie i nakłuwamy je widelcem 
4.Foremki wkładamy do piekarnika na około 15 minut 
  5.W tym momencie Angie zajęła się krewetkami i tak jak wspominałam wyżej w tym momencie najlepiej obejrzeć filmik :/
6.Wkładamy już obrane krewetki do osolonej wody na minutę 
7. Przekrajany awokado na pół i wyjmujemy jego miąższ do miseczki (najlepiej łyżeczką ) a następie widelcem rozgniatamy małe cząsteczki owoca
8.Kroimy pomidory i cebule w kostkę i dodajemy do miseczki z awokado 
9.Następnie doprawiamy nasze guacamole pieprzem,oliwą ,solą,kminkiem i sokiem z cytryny/limonki oczywiście całość mieszamy 
10. Napełniamy nasze spody z ciasta francuskiego pastą z awokado (guacamole) i dodajemy na górę  do ozdoby 


Smacznego ♥ ! 

P.S to co na różowo to są moje własne dopiski :) 












Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Violetta 3 Polonia
Designed By Blokotek